הסבר איך עובד טיפול בעלוקות

הסבר איך עובד טיפול בעלוקות
זמן קריאה: < 1 דקה

הסבר איך עובד טיפול בעלוקות

ניתן לייחס את ההשפעה הרפואית של העלוקות לרכיבים הפעילים ברוק העלוקה, כאשר הידוע ביותר הוא הירודין (hirudin), נוגד קרישה חזק. מלבד הירודין, 14 מרכיבים פעילים אחרים ברוק מפעילים השפעות הרדמה, נוגד אנטי דלקתיות, בכלי הדם ואפקט אנטיביוטיקה. השילוב של מיצוי דם עומד בשילוב עם הרוק הביו-אקטיבי מייצר השפעה עמוקה לאורך זמן על אזורים חולים. לדוגמא: מנתוני המחקר עולה כי טיפול בכאב מפרקים (ארטרוזיס) בברך מחייב הפעלת טיפול בעלוקה אחת בכל שישה חודשים בכדי להפחית משמעותית את הכאב.

מה קורה במהלך טיפול בעלוקה?

טיפול בעלוקה – בתחילה יודיעו למטופל על התוויות נגד, סיכונים ותופעות לוואי של הטיפול ויחתום על טופס הסכמה. לפני יישום עלוקות, המטפל יעריך את בריאות החולים על ידי שאלת מספר שאלות על ההיסטוריה הרפואית, התרופות הנוכחיות ואופי התלונה הבריאותית. לאחר מכן המטופל ייבדק ויזואלית ובאמצעות מגע באזורי אי הנוחות, אם ראוי להתחיל טיפול בעלוקה, המטופל יונח במצב ישיבה או שכיבה נוח והעלוקות יושמו על האזור המתאים.

מה משך הזמן לטיפול בעלוקות:

משך הטיפול תלוי במספר גורמים: בעלוקה עצמה, זרימת הדם באזור המטופל, טמפרטורת החדר וכ"i, העלוקה תישאר צמודה עד שהיא תתנתק מעצמה. זה יכול להתרחש בין 15 דקות ועד שעתיים, תלוי בנסיבות האישיות. לאחר שהעלוקה תתנתק, הפצע יעבור חבישה לספיגת כל דם שנותר ולמנוע זיהום.
הירודין הנוגד קרישה יפסיק את פעולתו על הפצע במשך כמה שעות לאחר הטיפול, ולכן המטופל צריך לדעת שזרימת הדם מפסיקה בדרך כלל עד 12 שעות , ולעיתים נדירות עד 24 שעות, כשבזמן הזה עד להפסקת זרימת הדם אסור להתקלח, ויש להחליף תחבושות לפצע על פי הצורך באופן קבוע.

צרו קשר לקביעת טיפול

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן